İstanbul Galata Üniversitesi desteği ile Alex Maksiov tarafından yapılan sanat eseri tamamlandı.

Bir üniversitenin en temel amaçlarından biri bulunduğu çevreyi, kültürel, sanatsal ve toplumsal alanda kalkındırmak ve ileri götürmektir. Bu kapsamda, İstanbul Galata Üniversitesi misyonunu öğrencilerine çevre, kültür, sanat ve toplumsal alanda kalkınma ve duyarlılık temaları üzerine belirlemiştir. Beyoğlu Belediyesi tarafından cadde ve sokakların daha güzel görünüme kavuşturulması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında İstanbul Galata Üniversitesi olarak Merdiven Güzelleştirme Projesi’ni hayata geçirmiş bulunmaktayız.
Sokak sanatçısı Alex Maksiov tarafından yapılan ve İstanbul Galata Üniversitesi mimarlık öğrencilerinin de çalışmada yer aldığı sanat eseri, felsefemizi ortaya çıkaran ilk adımlardan biridir. Uluslararası bir sanatçı olan Maksiov, dünyanın her yerinde katıldığı sanat festivallerinde birçok ödül almıştır. 3D sokak boyama tekniği ile yaptığı bu çalışmada Galata Kulesi’ni farklı açılardan resmetmiştir. Semtimizin ve üniversitemizin sahip olduğu çok yönlü bakış açısını sanatına yansıtarak, herkesin kendinden bir parça bulacağı bir sanat eserine imza atmıştır. Hezarfen Çelebi’den Galata’nın tarihi binalarına,semtin dokusunu 3D tekniği ile yansıtmıştır.

Yaşadığımız çevreye ve ortak alanlara dokunan duyarlı ve sanatsal çalışmalarımız devam edecektir.