Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Dünyada, Gastronomi ve Mutfak Sanatları branşı popüler branşların başında gelmektedir. Bu bağlamda, gastronomi yemek ve kültür arasındaki ilişkiyi kurma bilimidir. Gastronomi için iyi yemek düşkünlüğü, iyi yemek sanatı, yemekten anlama ve yemek bilimi de denebilir. İyi bir gastronom matematiği bilen, iyi bir müzisyen gibidir. Tattığı bir lokma yemekteki bütün malzemeleri ve oranları hissedebilir. Gıda sektöründen turizm ve otelciliğe kadar pek çok alanda gastronomlar iş bulabilmektedir. Günümüzün önemli mesleklerinden biri olarak ifade edilmektedir.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunları, kişileri, kurumları ya da kuruluşları halka tanıtmak ve marka bilinirliğini artırmak adına çalışmalar gerçekleştirmekle yükümlülerdir.
Bu bölümün mezunları, günümüz teknolojisinin gelişmesi ile birlikte çok geniş bir alana hitap etmeye başlamıştır. Dijitalleşen yapıda algı operasyonları, marka ve imaj yönetimi de daha geniş alanlarda gerçekleştirilmeye başlamıştır. Böylelikle bölüm mezunları; dijital reklam ajansları, reklam şirketleri, marka danışmanlık şirketleri, siyasi partiler, şirketlerin kurumsal iletişim departmanları, pazarlama firmaları ve benzeri birçok alanda kendilerine birbirlerinden farklı unvanlarla çalışma alanı bulabilirler. Yoğun rekabet şartlarında halka ilişkiler ve reklam birçok işletme için önemli bir strateji olmuştur ve bu alanda eğitim görmüş, tecrübe kazanmış mezunlar için iş imkanları oldukça yüksektir.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, tüm yaşayanlar için yaşanabilir, sürdürülebilir, sağlıklı ve etik değerlere saygılı, estetik duygusu yüksek iç mekan ve çevresel tasarımların gerçekleştirilmesini sağlayacak elemanları yetiştirmeyi amaçlayan disiplinler arası bir bölümdür. Mezunlar; inşaat firmaları, yapı dekorasyon şirketleri, iç dekorasyon markaları, mimari danışmanlık firmaları, ev dekorasyon şirketleri başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşta çalışma fırsatı bulabilirler

İletişim ve Tasarım Bölümü

İletişim ve Tasarımı Bölümü mezunları, yazılım şirketlerinde tasarımcı olarak çalışabilirler. Bu şirketlerde web tasarımı, mobil uygulama ara yüzü ve hareketli görüntü tasarımı yapabilirler. Reklam şirketleri ve yapım şirketlerinde, görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni ve yaratıcı yönetmen olarak çalışabilirler.

Psikoloji Bölümü

Psikoloji, insan davranışlarını ve zihinsel süreçlerini inceleyen sosyal bilim dalıdır. Meraklı ve gözlem yapmayı seven, çok okumaktan keyif alan kişiler psikolojide başarılı olabilir.
Psikoloji mezunları, klinik psikoloji yüksek lisansı yaparak klinik psikolog olabilir ve devlet kuruluşlarında ve özel kuruluşlarda psikolog olarak çalışabilirler. Günümüz stresli iş koşullarında uzman psikologların önemi daha da artmıştır. Bu çerçevede, ülkemizde rağbet gören branşların başında gelmektedir.

• Psikoloji Anabilim Dalı
  • Deneysel Psikoloji Anabilim Dalı
  • Gelişim Psikoloji Anabilim Dalı
  • Klinik Psikoloji Anabilim Dalı
  • Sosyal Psikoloji Anabilim Dalı

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

Öncelikle Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünün iş anlamında çok cazip fırsatlara sahip olduğu söylenebilir. İş dünyasında özellikle e-ticaret, yazılım geliştirme ve her alanda özel ya da kamu kuruluşlarının bilgi işlem merkezlerinde sistem geliştirme bilimlerinde vb. görev alınabilir. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünün amacı; öğrencilere, işletmelerin ve bireylerin yaşadığımız çağa ve topluma adını veren bilgiyi üretme, depolama, paylaşma ve bilgiye erişme ihtiyacını karşılamak için kullanılan yöntem, süreç ve sistemlerin planlanması, tasarlanması, kurulması ve yönetilmesi süreçlerini anlayabilme becerisi kazandırmaktır. Bilgi teknolojileri tabanlı sistemler dünyanın her yerinde gelişmekte olup, hayatın her alanında yer almaktadır. Bu amaçla, bölümde bulunan dersler, öğrencilerin yeterli düzeyde bilgiye sahip olmaları için planlanmıştır. Bireyler, çeşitli programlama, yazılım dersleri ile bilişim konusunda önemli birikime sahip olacak, sektörde deneyim kazanmak için staj yapma ve işbaşında eğitim imkanından yararlanacaklardır.